SEO strategie

Een complete SEO strategie omvat een check op technische, content en autoriteit aspecten van je website. Hieruit volgt een strategie met concrete actiepunten. Actiepunten waarvan de resultaten per maand gerapporteerd kunnen worden.

Waarom is een SEO strategie belangrijk?

Een SEO strategie is belangrijk omdat het eerst een grondige analyse van je website biedt. Het helpt om eventuele problemen, tekortkomingen of verbeterpunten te identificeren die de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website in de zoekresultaten kunnen belemmeren. Zo kunnen technische problemen, zoals trage laadsnelheden, duplicates of gebroken links, je SEO-prestaties negatief beïnvloeden. Ook kunnen problemen met je content, zoals het ontbreken van relevante zoekwoorden, de effectiviteit van je SEO-strategie negatief beïnvloeden.

seo strategie uitvoeren
Gebruikers

Voer een complete SEO audit uit

Keywords

Bepaal hieruit de SEO strategie met concrete actiepunten

Opvallen

Voer de actiepunten uit 

Opvallen

Rapporteer de resultaten maandelijks

Waar bestaat een SEO strategie uit?

Een SEO-strategie bestaat uit de analyse van verschillende onderdelen die samen de zichtbaarheid en rangschikking van je website in zoekmachines te verbeteren. De analyse van de onderdelen vormen de basis voor de strategie. De onderdelen zijn:

Keyword-onderzoek

Het identificeren van relevante zoekwoorden en zoektermen die gebruikers gebruiken bij het zoeken naar informatie of producten in jouw branche.

Content analyse

Het optimaliseren van verschillende content SEO aspecten van de website, zoals titels, meta-beschrijvingen, URL-structuren, headers en interne links, om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen en te indexeren

Technische analyse

Het verbeteren van de technische SEO aspecten van de website, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit, crawlbaarheid en indexeerbaarheid, om de gebruikerservaring en zoekmachineprestaties te verbeteren.

Autoriteits analyse

Het verkrijgen van hoogwaardige externe links van andere relevante en betrouwbare websites, om de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw website te versterken.

E-E-A-T analyse

Google wil het liefst veilige en betrouwbare websites tonen aan haar gebruikers. Het is dus belangrijk dat jouw website dit zoveel mogelijk toont.

Monitoring en optimalisatie

Het volgen en analyseren van de prestaties van de website, het beoordelen van de rangschikking in zoekresultaten, het analyseren van gebruikersgedrag en het aanpassen van de SEO-strategie op basis van verkregen inzichten.

Veelgestelde vragen over SEO strategie

Hoe lang duurt het voordat een SEO-strategie resultaten oplevert?

Het kan enige tijd duren voordat de resultaten van een SEO-strategie zichtbaar worden. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de concurrentie in de branche, de huidige staat van de website en de uitvoering van de strategie. Over het algemeen kan het enkele weken tot maanden duren voordat significante verbeteringen zichtbaar zijn.

Moet ik mijn SEO-strategie regelmatig aanpassen?

Het is belangrijk om een SEO-strategie regelmatig te evalueren en als dat nodig is aan te passen. De digitale wereld verandert voortdurend, evenals zoekalgoritmen. Door je strategie regelmatig te herzien en aan te passen, kun je blijven inspelen op nieuwe trends en veranderingen, en de prestaties van je website optimaliseren. Dit is een reden waarom monitoring belangrijk is.

Is content creatie belangrijk voor een SEO-strategie?

Ja, content creatie is een belangrijk onderdeel van een SEO-strategie. Kwalitatieve en relevante content helpt zoekmachines om de inhoud van je website beter te begrijpen en te indexeren. Bovendien trekt waardevolle content ook gebruikers aan, verhoogt het de betrokkenheid en kan het leiden tot natuurlijke backlinks.

Moet ik een professionele SEO-specialist inhuren voor mijn strategie?

Hoewel het mogelijk is om zelf een SEO-strategie uit te voeren, kan het inhuren van een professionele SEO-specialist voordelen bieden. Een ervaren specialist beschikt over kennis, ervaring en tools om een effectieve strategie te ontwikkelen en uit te voeren. Ze kunnen je helpen bij het maximaliseren van de resultaten en het behalen van je SEO-doelen.

Wil jij een SEO strategie gebasseerd op een goede analyse?

Of wil je eerst eens rustig een keer praten over je website? Neem vrijblijvend contact met mij op.