Content SEO

De Content SEO van je website is belangrijk om beter vindbaar te worden in zoekmachines als Google. Ik kan jou hier bij helpen. Lees verder als je meer wilt weten over wat content SEO inhoudt.

Waarom is content SEO belangrijk?

Content SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat jouw website beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Door je content te optimaliseren voor zoekwoorden waar mensen naar zoeken, vergroot je de kans dat jouw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Hierdoor trek je meer organisch verkeer naar je website wat kan zorgen voor meer conversies.

content seo keywords
Gebruikers

Schrijf jij vanuit de behoefte van je bezoekers?

Keywords

Op welke zoektermen liggen voor jou de kansen?

Opvallen

Hoeveel procent van je content presteert onder de maat?

Wat houdt Content SEO in?

Content SEO is het optimaliseren van de inhoud (content) van een website om beter vindbaar te worden in Google. Dit houdt in dat je je website aanpast op basis van zoekwoorden waarop je wilt gevonden worden en dat je ervoor zorgt dat deze zoekwoorden op de juist plaats terugkomen. Naast het gebruik van zoekwoorden is het ook belangrijk om te zorgen voor waardevolle en relevante content voor de gebruiker, die aansluit op de zoekintentie van de gebruiker.

Ik vind de zoekintentie erg belangrijk om in het achterhoofd te houden bij het schrijven van mijn content. Is een zoeker op zoek naar informatie of wil hij of zij iets kopen? Of is hij op wellicht op zoek naar de locatie om daar fysiek heen te gaan. Wil je een potentiële bezoeker zo goed mogelijk verder helpen, dan het is het belangrijk rekening te houden met de intentie.

Verder bestaat content SEO uit de volgende punten.

Keywords 

Bepaal relevante zoektermen waarop je gevonden wilt worden en breng de zoekintentie van de gebruiker in kaart.

Helpful content 

Creëer waardevolle, relevante content die aansluit op de zoekopdracht en de intentie van de gebruiker.

Content optimalisatie

Optimaliseer de content op basis van de gekozen zoekwoorden door deze op de juiste plekken in de tekst te verwerken en te zorgen voor een goede structuur.

Meta informatie

Optimaliseer de meta-title en meta description van je pagina's zodat deze aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker.

URL structuur

Laat Google weten hoe jouw website in elkaar zit door een logische url structuur op te bouwen.

E-E-A-T

Laat zien wie er achter de website zit, waarom je een expert bent op de content en waarom we deze website kunnen vertrouwen. 

Wat vindt Google van content SEO?

Google schrijft in haar richtlijnen dat je vooral content moet schrijven die haar zoekers verder helpt. Zogenaamde "helpful content." De essentie van content SEO is dus om te schrijven voor de zoeker in plaats van enkel en alleen voor de zoekmachine.

Ik vind het daarbij erg belangrijk om ook te laten zien waarom jij of jouw bedrijf denkt de zoeker het beste te kunnen voorzien van informatie, je dienst of product. In de richtlijnen wordt hiernaar verwezen in het hoofdstuk over E-E-A-T.

Download de checklist

Zelf aan de slag met je content? Download dan de content checklist om zeker te weten dat je gestructureerd bezig gaat met teksten!

Wil jij weten of jouw content waardevol is voor je gebruikers?

Of wil je eerst eens rustig een keer praten over je website? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Of wil je toch je volledige SEO strategie aanpakken, of een ander onderdeel zoals Ecommerce SEO of Technische SEO.