Technische SEO

Een website kan nog zulke goede content bevatten, maar als deze technisch niet goed in elkaar zit zal hij niet goed ranken in Google. Bekijk daarom regelmatig hoe je website er technisch voorstaat.

Waarom is technische SEO belangrijk?

De techniek achter een website is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines de site goed kunnen vinden en begrijpen. Ook zorgt een technisch goede website voor de beste gebruikerservaring. Beiden zijn factoren voor een goede ranking.

Dekkingsfouten Google Search Console
Gebruikers

Hoe ziet jouw robots.txt eruit?

Google

Kan Google jouw pagina's snel indexeren?

Opvallen

Is jouw main content binnen 3 clicks bereikbaar?

Wat houdt Technische SEO in?

Met technische SEO zorg je ervoor dat jouw website voldoet aan de technische eisen van zoekmachines. Je zorgt ervoor dat een zoekmachine bot je website goed kan vinden en begrijpen en dat een bezoeker een goede gebruikservaring heeft. Onderstaande onderwerpen worden meegenomen in de technische SEO optimalisatie van websites

Crawlen en indexeren

Zorg ervoor dat Google je website in zo snel mogelijk en zo eenvoudig mogelijk kan ontdekken (crawlen) en begrijpen (indexeren).

Structuur

Met een goede structuur help je zoekmachines de pagina's te vinden en te begrijpen hoe zich tot elkaar verhouden.

Duplicate content

Voorkom dat Google twee pagina's afwisselend rankt omdat ze teveel op elkaar lijken. Meestal scoren ze dan niet zo goed als dat 1 pagina zou doen. 

Site speed

Google beoordeelt websites op prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Ze gebruikt daarvoor de Core Web Vitals. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat het grootste element is geladen op je website?

Veiligheid

Slecht beveiligde websites zullen niet hoog ranken. Check daarom of jouw website voldoet aan de laatste vereisten.

Structured data

Vertel zoekmachines exact wat er op je pagina staat met een stukje code. Hiermee kun je zoekresultaat verrijken met bijvoorbeeld reviews, prijzen of openingstijden. 

De Core Web Vitals

Google Core Web Vitals verwijst naar een set van specifieke webprestatie-indicatoren die door Google worden gebruikt om de gebruikerservaring op websites te meten. Deze vitale statistieken helpen website-eigenaren en ontwikkelaars om de prestaties en snelheid van hun website te optimaliseren, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Er zijn drie belangrijke componenten van Google Core webvitals

  1. Largest Contentful Paint
  2. First Input Delay
  3. Cumulative Layout shift

Lees hier meer over de Google Core Web Vitals

Wat zegt Google over technische seo?

Google geeft zelf richtlijnen aan om zo goed mogelijk met technische SEO om te gaan. Het is belangrijk om deze op te volgen zodat jouw website snel en goed word geindexeerd.

Wil jij weten of jouw website technisch goed is?

Of wil je eerst eens rustig een keer praten over jouw webshop? Neem vrijblijvend contact met mij op.