seo freelancer

Op zoek naar een SEO freelancer in Zwolle?

Als bedrijf in Zwolle en daarbuiten wil je graag hoog scoren in zoekmachines zoals Google. Het vinden van de juiste SEO consultant of freelancer kan een uitdaging zijn. Natuurlijk kun je contact opnemen met mij, maar hieronder vind je wat tips voor het vinden van de best passende SEO specialist voor jouw bedrijf. Ook geef ik nog een top 3 van SEO bedrijven in Zwolle.

Bepaal het doel van je website

Bepaal je doelen en wensen: Voordat je op zoek gaat naar een SEO consultant of SEO freelancer uit Zwolle, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je precies wilt bereiken met SEO. Bedenk bijvoorbeeld vooraf al welke keywords je wilt scoren en wat het doel is van je website. 

Vraag om een kennismakingsgesprek 

Voordat je beslist of je een SEO consultant of freelancer wilt inhuren, is het verstandig om een kort SEO advies gesprek op te vragen. Zo kun je vooraf zien of er een klik is en het doel van je website bespreken. Je kunt dit op locatie doen bij de SEO specialist uit Zwolle. 

Dit is ook een goede manier om te bepalen of een SEO consultant of freelancer past bij je bedrijf. Affiniteit met jouw niche kan van pas komen bij een zoekwoordenonderzoek. Vraag of er ervaring is door eerdere opdrachten of door persoonlijke interesse. Een SEO specialist uit jouw regio kan bovendien handig zijn als je persoonlijk contact waardeert. 

Bedenk van te voren ook of je een volledige SEO strategie wilt, je op zoek bent naar de uitvoering van de strategie of dat je specifiek een onderdeel wil verbeteren zoals Ecommerce SEO of Technische SEO.

Spreek een transparante werkwijze af

Transparantie is niet altijd een gegeven in SEO. Enerzijds moet er transparantie zijn over de kosten, de uren en de op te leveren werkzaamheden. Vraag daarom naar een helder voorstel met een urenspecificatie. In de uitvoer kun je kiezen voor een online projectmanagement board zoals Trello of Notion.

Anderzijds moet de SEO strategie in lijn zijn met de richtlijnen van Google. Ga daarom niet in zee met mensen die u de nummer 1 positie beloven in 2 weken. Ga überhaupt niet in zee met mensen die nummer 1 posities beloven. Veelal gebruiken ze een SEO strategie die niet volgens Googles richtlijnen is. Een zogenaamde black hat SEO strategie kan je een straf opleveren en kan schadelijk zijn voor je rankings voor lange tijd.

Wat kost een SEO freelancer eigenlijk?

SEO kan een investering zijn, dus is het belangrijk om de kosten vooraf duidelijk te hebben. De kosten lopen her en der uiteen van 65 tot 80 euro per uur. Nog belangrijker is het om een freelancer te kiezen met een transparante werkwijze. Hij of zij laat duidelijk zien waar de uren aan worden besteed en wat het oplevert.  

Ben je op zoek naar een SEO freelancer uit Zwolle neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Top 3 Zwolle SEO

Natuurlijk is er meer te kiezen qua SEO specialisten in Zwolle. Er is een aantal top bureaus die je verder kunnen helpen. Hieronder mijn persoonlijke top 3.

1. SEO Bureau Onder

Een topbureau met veel ervaring op de verschillende SEO onderdelen. Wil je een website migratie doen dan kunnen ze jou prima adviseren of het SEO migratie project op zich nemen.

2. Seeders

Waarschijnlijk het grootste SEO bureau van Zwolle. Van origine een linkbuilder maar inmiddels ook gespecialiseerd in andere takken van sport binnen SEO en SEA. Als je op zoek bent naar een internationale partij voor jouw website dan is dit een aanrader.

3. Impress

Eigenlijk een full service digital marketing bedrijf, maar ook met een SEO afdeling. Wil je dus naast SEO ook andere online marketing doen dan heb je bij dit bedrijf alles onder een dak.

Het heeft zeker voordelen om te kiezen voor een SEO bedrijf uit Zwolle. Het zijn allen bedrijven met veel ervaring en met veel specialisten in dienst. De voordelen van een SEO freelancer zijn er natuurlijk ook. Die liggen voornamelijk in de transparantie, flexibiliteit en misschien ook wel in het tarief voor SEO.