Mobiele zoekmachine optimalisatie

Een website kan nog zulke goede content bevatten, maar als deze technisch niet goed in elkaar zit zal hij niet goed ranken in Google. Bekijk daarom regelmatig hoe je website er technisch voorstaat.

Waarom is mobiele SEO belangrijk?

Een van de meest opvallende trends in de afgelopen jaren is de verschuiving naar mobiele zoekopdrachten. Meer dan de helft van alle online zoekopdrachten wordt nu uitgevoerd op mobiele apparaten. Daarom is mobiele zoekmachineoptimalisatie een cruciaal aspect van elke succesvolle Ecommerce website. Hier zijn 10 manieren waarop ik jou kan helpen je webshop te optimaliseren voor mobiele zoekopdrachten.

mobiele zoekmachineoptimalisatie
Gebruikers

Hoe ziet jouw website eruit op mobiel?

Google

Hoe snel is jouw website op mobiel?

Opvallen

Past jouw website zich naadloos aan?

1. Responsive Webdesign

Het eerste aspect van mobiele SEO is het hebben van een responsieve website. Dit betekent dat je site zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker, of dit nu een desktop, tablet of smartphone is. Ik kan je helpen bij het ontwerpen en implementeren van een responsief webdesign dat zorgt voor een naadloze gebruikerservaring op alle apparaten.

2. Snelheid van de Pagina

De laadsnelheid van je website is een belangrijke rankingfactor voor Google. Mobiele gebruikers verwachten dat pagina's snel laden, en als ze dat niet doen, zullen ze waarschijnlijk ergens anders heen gaan. Ik kan je helpen bij het analyseren van de snelheid van je site en het implementeren van verbeteringen om de laadtijden te verkorten.

3. Mobiele Vriendelijkheid

Google beloont websites die mobielvriendelijk zijn. Dit betekent dat je site niet alleen op mobiele apparaten moet werken, maar ook gemakkelijk te gebruiken moet zijn. Ik kan je helpen bij het implementeren van mobielvriendelijke functies, zoals grote knoppen, gemakkelijk te lezen tekst en een navigatiemenu dat gemakkelijk te gebruiken is op een klein scherm.

4. Lokale SEO

Mobiele zoekopdrachten zijn vaak lokaal georiƫnteerd. Mensen zoeken naar bedrijven in de buurt, en Google geeft voorrang aan lokale resultaten bij mobiele zoekopdrachten. Ik kan je helpen bij het optimaliseren van je site voor lokale SEO, inclusief het claimen van je Google Mijn Bedrijf-pagina en het optimaliseren van je site voor lokale zoekwoorden.

5. AMP (Accelerated Mobile Pages)

AMP is een project van Google en Twitter om webpagina's sneller te laten laden op mobiele apparaten. Hoewel het geen directe rankingfactor is, kan het de gebruikerservaring verbeteren en de zichtbaarheid van je site in mobiele zoekresultaten verhogen. Ik kan je helpen bij het implementeren van AMP op je site.

6. Mobiele Indexering

Google heeft onlangs de overstap gemaakt naar mobile-first indexing. Dit betekent dat Google de mobiele versie van je site gebruikt voor indexering en ranking. Ik kan je helpen bij het zorgen dat je mobiele site volledig geoptimaliseerd is voor deze verandering.

Samengevat, mobiele zoekmachineoptimalisatie is een complex en voortdurend evoluerend veld. Maar met de juiste strategie en begeleiding, kun je je webshop optimaliseren voor mobiele zoekopdrachten en je online zichtbaarheid vergroten. Als jouw SEO-specialist ben ik hier om je te begeleiden bij elke stap van dit proces. Laten we samenwerken om je webshop naar een hoger niveau te tillen.

De aspecten die ik eerder heb genoemd, vormen inderdaad de kern van mobiele zoekmachineoptimalisatie. Maar er zijn nog een paar andere factoren die je in overweging moet nemen om je webshop volledig te optimaliseren voor mobiele zoekopdrachten.

7. Gebruik van Meta Tags

Meta tags helpen zoekmachines te begrijpen waar je webpagina's over gaan. Voor mobiele SEO is het belangrijk om de viewport meta tag te gebruiken, die zoekmachines vertelt dat je site is geoptimaliseerd voor mobiel. Ik kan je helpen bij het correct instellen van deze en andere belangrijke meta tags.

8. Structured Data

Structured data, ook wel schema markup genoemd, helpt zoekmachines beter te begrijpen wat de inhoud van je site is. Dit kan je zichtbaarheid in de zoekresultaten verbeteren, vooral voor rich snippets en andere speciale zoekresultaten die vaak op mobiele apparaten worden weergegeven. Ik kan je helpen bij het implementeren van structured data op je site.

9. Pop-ups en Interstitials

Google straft sites die storende pop-ups of interstitials gebruiken op mobiele apparaten. Ik kan je helpen bij het beoordelen van je site om ervoor te zorgen dat je geen technieken gebruikt die je mobiele rankings kunnen schaden.

10. Deze tools gebruik ik om jou te helpen bij mobiele zoekmachineoptimalisatie:

Google's Mobile-Friendly Test

Deze tool van Google analyseert je website en laat je weten of deze mobielvriendelijk is volgens hun normen. Het geeft ook suggesties voor verbetering als er problemen worden gevonden.

PageSpeed Insights

Deze tool van Google analyseert de snelheid van je website op zowel desktop als mobiele apparaten en geeft suggesties voor verbetering. Meer informatie.

Google Search Console

Deze tool biedt een schat aan informatie over hoe Google je site ziet en indexeert. Het heeft ook een specifieke sectie voor mobiele bruikbaarheid die eventuele problemen op je site zal aangeven. Meer informatie.

Screaming Frog

Deze SEO tool kan je helpen bij het identificeren van technische problemen op je site die je mobiele SEO kunnen beĆÆnvloeden, zoals ontbrekende meta tags of problemen met structured data. Meer informatie.

Samengevat, mobiele zoekmachineoptimalisatie is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie. Met de juiste aanpak en tools, kan ik je helpen je webshop te optimaliseren voor mobiele zoekopdrachten en je online zichtbaarheid te vergroten. Laten we samenwerken om je webshop naar een hoger niveau te tillen.

Ook hoger in Google komen?

Ik ben benieuwd naar je SEO doelen en je verwachtingen. Neem vrijblijvend contact op.