Interne link structuur

Een interne linkstructuur is de manier waarop de pagina's op je e-commerce website met elkaar zijn verbonden. Een goede interne linkstructuur kan je helpen om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines, je website te verbeteren voor gebruikers en meer verkopen te genereren.

Waarom is een interne linkstructuur belangrijk voor Google?

Het helpt Google om de inhoud van je website te begrijpen. Als je interne links gebruikt om pagina's met elkaar te verbinden, kan Google de relatie tussen deze pagina's beter begrijpen. Dit helpt Google om je website beter te indexeren en te ranken.

interne linkstructuur ecommerce
Gebruikers

Zijn jouw categoriepagina's goed te bereiken?

Google

Link jij horizontaal en verticaal terug naar je belangrijkste pagina's?

Opvallen

Is jouw main content binnen 3 clicks bereikbaar?

Wat is een interne linkstructuur?

Een interne linkstructuur is de manier waarop de pagina's op je website met elkaar zijn verbonden. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt over "stalen buizen", kun je deze pagina linken naar andere pagina's over "stalen buizen", zoals "stalen buizen prijzen", "stalen buizen soorten" en "stalen buizen kopen". Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de informatie te vinden die ze zoeken en het helpt je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Waarom is een goede interne linkstructuur belangrijk?

Een goede interne linkstructuur is belangrijk omdat het:

  • Je website beter vindbaar maakt in zoekmachines. Zoekmachines gebruiken links om de pagina's op je website te indexeren en te ranken. Een goede interne linkstructuur helpt je website hoger te ranken in zoekresultaten.
  • Je website verbetert voor gebruikers. Een goede interne linkstructuur maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de informatie te vinden die ze zoeken. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en het aantal conversies verhogen.
  • Meer verkopen genereert. Een goede interne linkstructuur kan je helpen om meer verkopen te genereren door gebruikers te leiden naar de pagina's waar ze waarschijnlijk iets zullen kopen.

5 tips om een goede interne linkstructuur te bouwen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een goede interne linkstructuur te ontwerpen:

  • Gebruik relevante trefwoorden in je links. Als je een link plaatst naar een andere pagina, zorg er dan voor dat je relevante trefwoorden gebruikt in de linktekst. Dit helpt zoekmachines om de pagina's op je website te begrijpen en te ranken.
  • Plaats links op belangrijke pagina's. Plaats links op pagina's die belangrijk zijn voor je website, zoals je homepage, productpagina's en categoriepagina's. Dit helpt gebruikers om de informatie te vinden die ze zoeken en het helpt je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.
  • Gebruik een consistent linkpatroon. Gebruik een consistent linkpatroon op je website. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om door je website te navigeren en het helpt je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.
  • Gebruik interne links om je website te verbeteren voor gebruikers. Gebruik interne links om je website te verbeteren voor gebruikers. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt over "stalen buizen", kun je deze pagina linken naar andere pagina's over "stalen buizen", zoals "stalen buizen prijzen", "stalen buizen soorten" en "stalen buizen kopen". Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de informatie te vinden die ze zoeken en het kan de gebruikerservaring verbeteren.
  • Of laat een specialist meedenken over je interne linkstructuur! 

Een goede interne linkstructuur is dus belangrijk voor je e-commerce website. Het kan je helpen om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines, je website te verbeteren voor gebruikers en meer verkopen te genereren. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je een goede interne linkstructuur ontwerpen die je kan helpen om je e-commerce website te laten groeien. Het is echter een klein deel van Ecommerce SEO, wil je meer informatie over het grote plaatje, gan dan naar de Ecommerce SEO pagina of de SEO strategie pagina

Bronnen
Internal links for SEO (Engels)
A complete guide for internal linking (Engels)

 

 

Ook hoger in Google komen?

Ik ben benieuwd naar je SEO doelen en je verwachtingen. Neem vrijblijvend contact op.